Rozmaringos sült krumpli

2017-03-28

sponsored links


A héjában sült krumplinak a héját szeretem leginkább, különösen, ha parázson sütve kicsit meg is pirul. Így nem volt kérdés, hogy Steiner Kristóf tökélestes, ropogós sült krumpliját kipróbáljam-e (aminek alapötlete a Zakaimból származik). Annyit változtattam rajta, hogy (maradék) héjában fõtt krumpliból indultam ki és a sütõolajba néhány friss rozmaringhajtást dobtam.


Hozzávalók személyenként
  • 2-3 kisebb héjában fõtt/sült krumpli
  • friss rozmaring
  • olaj a sütéshez
  • só, bors

A héjas fõtt krumplit kézzel törjük falatnyi darabokra, majd forró olajban süssük aranybarnára a rozmaringgal együtt. A szûrõkanállal kiszedett, olajtól lecsepegtetett krumplit ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Önmagában is mennyei elcsipegetni, de tetszés szerinti mártogatóssal is tálalhatjuk, Egy zöldsalátával már kitesz egy fõfogást is, mohóbbak köretként is fogyaszthatják.



Folytats a blogon ... palocprovence.blogspot.com/2017/03/ro...

sponsored links

Keres?s