Rozmaringos nyúl apró hús

2017-03-31

sponsored links

A nyúlhúst határozottan nagyon is szeretem, mégsem igen vettem csak nagyon ritkák ezidáig, mert az apró csontokat nem szeretem, ami húsban található. Tegnap rábukkantam az Auchanban konyhakész nyúl apró húsra, amit eleddig egyszer sem láttam sehol. Nosza vettem is 2 x 0.5 kg-ot. Az egyik fele a mélyhûtõben landolt, a másik fél kilogrammból az alábbi recept szerint készült – szerintem egy finomság. Az apró hús kg-ja 1400 Ft, ami szerintem elég jó és megfizethetõ ár. A nyúlhús az egyik legegészségesebb és legtisztább fehérjedús húsfajta.

Hozzávalók:

  • 0.5 kg nyúl apró hús
  • Füstölt szalonna – nálam 3 db 5-6 dkg-os a családtagok száma szerint
  • 2 dl vörös bor
  • 3 dl húsleves alaplé vagy ugyanennyi víz
  • 1 fej közepes vörös hagyma apróra vágva
  • Fokhagyma gerezdek – 3; avagy fokhagyma por 2 dkg-nyi
  • 1 dl krém fresh – az LCHF szerint diétázóknak; 1 dl kókusztejszín a hard paleosoknak (opcionális!)
  • Újhagyma vagy medvehagyma díszítés

Elkészítés:

  • A szalonnát tegyük oda kis lángon a – nálam vaslábas – pirítani, s pirítsuk meg mindkét oldalát.
  • A nyúlhús darabokat ezután tegyük a lábasba és fehéredésig – néha megforgatva pirítsuk meg.
  • Az apróra vágott hagyma következik, ami fõni fog a rögtön ezután a húsra öntött borban és húsleveslében.
  • Egy ág rozmaringot is tegyünk a fõzõlébe.
  • A legeslegkisebb lángon történjék a fõzés – kb. 35-40 perc, ameddig kb. fél dl a fõzõlébõl redukálódik. Fõzés közben a bor szesztartalma el fog párologni, tehát a bor az ízesítést szolgálja.
  • Tálaláskor krém fresh-t vagy kókusztejszínt használhatunk, de a “tejföl” el maradhat!

 


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=31627

sponsored links

Keres?s