Rozmaringos lilakrumpli sült hagymával
sponsored links
Nem olcsó, de a gatyánk azért nem megy rá egy kis kóstolásra... :-) És hát szezonális. Amit én vettem, az meg még magyar is. Minden a helyén :-)
Amikor megláttam a boltban, tudtam, hogy meg kell kóstolnom.Nem tudtam, hogy tudományosan miben jobb, mint a hagyományos krumpli, de éreztem, hogy valami olyasmiért kell szeretni, amiért a lila és piros bogyósgyümölcsöket is. A boltból hazaérve utánaolvastam, igen, magas az antioxidánstartalma. Nekem "svájci kéket" sikerült szereznem.
Olvasgass egy kicsit, itt találsz infót ezekrõl a színesfajtákról: www.lilaburgonya.hu
Nem kell túlbonyolítani, a sült krumpli magában is tökéletes;-) (mármint az, ami tényleg krumpliból van?)
Hozzávalók: (mennyiséget nem írok, attól függ, hányan eszitek, és hányszor szeretnétek lakmározni belõle)
- lilakrumpli (kettõnknek vacsorára kb. 30-40 dkg)
- hagyma ízlés szerint (vörös volt kéznél)
- rozmaring ...