Rozmaringos kenyérlepény
sponsored links
- Sütünk rozmaringosat is?
- Hát persze :)
Ez a párbeszéd -a Fiam és köztem- gyakran elhangzik, amikor pizzát sütünk :)
Olyan, elõétel :) még elkészítjük és megsül a pizza :)
A pizzatésztát -most természetes kovászos tönkölybúza lisztbõl-
meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk rozmaringlevelekkel és durva sóval.
Ropogósra, aranybarnára sütjük.
Törjük és ropogtatjuk :)
Természetes kovásszal készült pizzatésztám
hozzávalói
400 g kenyérliszt (Szabó malom)
200 g teljes kiõrlésû tönkölybúza liszt
400 g langyos víz
100 g aktív kovász
4 ek olívaolaj
4 ek olívaolaj
13 g só
Élesztõvel készült pizzatésztám
hozzávalói
hozzávalói
2 tk só
600 g finomliszt
25 g friss élesztõ
400 g víz
4 ek olaj
dagasztáshoz: 2 ek olaj
Az elkészítése pl. itt:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2014/06/edes-pizza-turos-epres.html
Az elkészítése pl. itt:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2014/06/edes-pizza-turos-epres.html
Forrón, melegen, hidegen.
A tavasz ajándékai :)