Rozmaringos-kakukkfüves sertéssült ugyanolyan tepsis krumplival, uborkás paradicsomsalátával
sponsored links
Tegnap mire odaértünk kedvenc hentesünkhöz olyan volt, mintha kirabolták volna. Már csak néhány sertésfarok és karajcsont árválkodott a pultban, meg kevés comb. Egyikhez sem fûlt a fogam, ezért átmentünk a PICK boltjába. Hát azt sem láttam még ilyen üresnek. Itt volt még némi áru, de amit igazán szerettem volna (hurka-kolbász, sertésmáj, oldalas) már nem volt. Vettem egy egész tarját, megkértem a hentest, hogy vágja ki a csontot és csapjon rá párat, hogy otthon már ne kelljen vele küzdenem. De annak ellenére, hogy elég kényszerpályának éreztem ezt a választást, egész finom ebéd kerekedett ki belõle. A csontokból - szokásos módon, bezöldségelve, gyorsfõzõ fedõvel, jelzések után 30 perc alatt - isteni levest fõztem. Amíg fõtt, másik edényben megfõztem 12,5 dkg csigatésztát, majd a gõz kiengedése után rászûrtem ezt a gyönyörû aranysárga levest. A zöldségeket és húsos csontot külön tálban adtam asztalra.
A húst felszeleteltem, tepsibe raktam, megszórtam sertéssült fûszeremmel, és frissen aprított rozmaringgal-kakukkfûvel. A zöldfûszereket nem vittem túlzásba, úgy gondolom ebbõl a kevesebb néha több :).
Kb 1 dl vizet aláöntve, majd alufóliával letakarva került 170 fokra elõmelegített sütõbe, ahol 1 és ...