Rozmaringos kacsamájkrém

2012-04-24

sponsored links


Hát persze, hogy házi, de egy ilyen blogon nincs is helye másnak, nem? Ha veszed a fáradságot és egy kicsivel több energy-t adsz bele a fõzésbe, mint általában, akkor hamar rájössz, hogy házilag bármit elkészíthetsz, amit csak akarsz, és így sokkal kevésbé teszed ki magad az adalékoknak, E-knek, legalábbis jó esetben, hisz egészen addig nem lehetünk biztosak teljesen az eredetben, amíg nem magunk neveljük magát a tyúkot, kacsát is. Jó lenne egy minifarm, néha ábrándozok róla, amikor kiállok az 1m2-es erkélyemre, hogy szívesen kertészkednék, ültetnék dolgokat, mondjuk édeskrumplit, és persze sok-sok fûszer növényt, vagy keresgélnék friss tojások után....de a rohanó életemet azért nem cserélném le egy gazdasszonyi létre. Maradjunk annyiban, hogy jó ez így. Néha eljutok a piacra és friss dolgokat veszek, aztán bosszankodok, amikor megromlanak, aztán néha olyan mákom van, hogy kacsamájkrémet/pástétomot akarok csinálni hetek vagy inkább hónapok óta, és belefutok egy egész szép adag pecsenye kacsamájra a matchben, és bele sem gondolok az eredetébe, csak örülök, és még aznap este elkészítem a kacsamájkrémet. 

Rozmaringos kacsamájkrém vagy kacsamájpástétom (kiadós adag, kb fél befõttesüvegnyi): 
1 kg pecsenye kacsamáj (tisztítás után nekem 650 g lett belõle)
200 g vaj (lehet sózott is)
2 fokhagymagerezd
1 lilahagyma ...

Folytats a blogon ... www.bebicsirke.hu/2012/04/rozmaringos...

sponsored links

Keres?s