Rozmaringos kacsamáj bacon kabátban, cserépben sütve

2011-11-29

sponsored links


Nem is olyan régen mutattam be csirkemájból hasonló ételt. Amikor nem tepsiben, hanem cserépben sütjük a májat, akkor szaftosabb végeredményhez juthatunk. Érdemes kipróbálni, nem mintha a tepsiben sült máj kevésbé lenne finom.

Ha cserépben sütöm, akkor mellé tudok dobni ezt-azt, ami megízesíti, nem szükséges a májat közvetlenül ízesítenem.

Népszerû nálunk a szalonna bundában sült máj, kacsamájat is sütöttem már nem húsos, hanem vékonyra szelt mangalica szalonnában is. A csirkemájat sütöttem már friss zsálya levelekkel is, igazán nagyon finom ez a verzió is. De kevertem már hozzá borókás-kakukkfüves fûszerkeveréket is, mindig úgy készítem, ahogyan éppen kedvem tartja és ihletem adódik.

Ez a fogás is a terülj-terülj asztalkám, amolyan rendhagyó tapas vacsorához készült. A maradék májból készült a hagymás-zsályás kacsamájpástétom.

Elkészítése: ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s