Rozmaringos húsgolyók
sponsored links
Tegnap estére, (foci utáni nasinak) készült ez a néhány kis húsgolyócska. Nem hagyományos fasírt fûszerezésû, új ízekkel próbálkoztam.
Hozzávalók: fél kiló sertés darált hús, 1 fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma (mindkét hagyma egészen apróra vágva) 20 dkg kenyér (áztatás elõtt ennyi), 1 egész nyers tojás, 2 és 1/4 fehér kanál ételízesítõ, 1 kávéskanál õrölt bors, 2-2 kávéskanál Kania pizza fûszerkeverék és chilipor, 15 db friss rozmaring levél egészen apróra vágva.
Az alapanyagokból szokásos módon összeállítottam a húsos masszát, aztán kis golyócskákat formáltam belõle. Sütõpapírral bélelt tepsire rakosgattam, 180 fokra elõmelegített sütõbe toltam. 20 percig ...