Rozmaringos-fokhagymás nyúlcomb párolt spárgával
sponsored links
Hozzávalók
fejenként egy (vagy két kisebb) nyúlcomb
friss rozmaring
4-5 gerezd fokhagyma
egy csomag friss zöld spárga
zöldsaláta
A combokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, olíva olajozzuk. 2-3 szál friss rozmaringgal és egész, hámozatlan fokhagymával fólia alatt 30 percig, fólia nélkül 10-15 percig sütjük. Ha nagyok a combok szükség szerint akár egyszer-kétszer megfordíthatjuk õket sütés közben.A spárgát megtisztítjuk. Ha friss zöld spárgát vettünk, akkor elég letörni a végét, nem kell különösebben pucolni. Ott fog elpattanni, ahol a fás rész kezdõdik. Forró vízben (gõz fölött) 2-5 percig pároljuk. Ennyi idõ alatt meg kell puhulnia.
Ha a comb elkészült friss salátával és a párolt spárgával tálaljuk. A salátához készíthetünk valamilyen tejfölös öntetet.