Rozmaringos csirkecombok, vele sült újburgonyával

2014-06-16

sponsored links

Sokszor van úgy, hogy késõn érek haza és mire elkezdenék fõzni rájövök, hogy valami gyorsat kellene, mert megint nincs idõm. Ez most igazából nem a gyorsaságáról híres, hanem arról, hogy nem kell vele túlságosan foglalkozni, így a többi dolgunkat is el tudjuk végezni, amíg megsül az ebédünk. Végtelen egyszerû és ízletes.







Rozmaringos csirkecombok, vele sült újburgonyával
Hozzávalók:
1-1,5 kg csirke alsó és felsõ csirkecomb
1 kg újburgonya (apróbbak)
25 dkg koktél paradicsom
1/2 citrom
1 nagy fej vöröshagyma
1 kisebb fej fokhagyma
só, bors
rozmaring
2 dl száraz fehérbor

Elkészítés:
A combokat sózzuk és borsozzuk. A burgonyát jól mossuk meg, de nem szükséges meghámozni.
A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk kisebb cikkekre. A fokhagymát szedjük gerezdekre.
Egy nagy jénai aljára helyezzük el a krumplit, sózzuk meg. A combokat tegyük a tetejére, a paradicsomokat, a vörös- és a fokhagymát szórjuk szét a tetején. A citromot karikázzuk fel és tegyük a tetejére. Fûszerezzük rozmaringgal, majd öntsük alá a bort. 
Elõmelegített 200°C-os sütõbe fólia alatt süssük kb. 45 percig, amíg a combok meg nem puhulnak, majd fólia nélkül 20-25 percig. Ekkor már locsolgassuk a saját levével, így sokkal ízletesebb lesz. 


Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/06/rozma...

sponsored links

Keres?s