Rozmaringos csirkecombok, vele sült újburgonyával
sponsored links
Sokszor van úgy, hogy késõn érek haza és mire elkezdenék fõzni rájövök, hogy valami gyorsat kellene, mert megint nincs idõm. Ez most igazából nem a gyorsaságáról híres, hanem arról, hogy nem kell vele túlságosan foglalkozni, így a többi dolgunkat is el tudjuk végezni, amíg megsül az ebédünk. Végtelen egyszerû és ízletes.
Rozmaringos csirkecombok, vele sült újburgonyával
Hozzávalók:
1-1,5 kg csirke alsó és felsõ csirkecomb
1 kg újburgonya (apróbbak)
25 dkg koktél paradicsom
1/2 citrom
1 nagy fej vöröshagyma
1 kisebb fej fokhagyma
só, bors
rozmaring
2 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A combokat sózzuk és borsozzuk. A burgonyát jól mossuk meg, de nem szükséges meghámozni.
A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk kisebb cikkekre. A fokhagymát szedjük gerezdekre.
Egy nagy jénai aljára helyezzük el a krumplit, sózzuk meg. A combokat tegyük a tetejére, a paradicsomokat, a vörös- és a fokhagymát szórjuk szét a tetején. A citromot karikázzuk fel és tegyük a tetejére. Fûszerezzük rozmaringgal, majd öntsük alá a bort.
Elõmelegített 200°C-os sütõbe fólia alatt süssük kb. 45 percig, amíg a combok meg nem puhulnak, majd fólia nélkül 20-25 percig. Ekkor már locsolgassuk a saját levével, így sokkal ízletesebb lesz.