Rozmaringos csirkecomb, tárkonyos újburgonyával
sponsored links
""...Kérsz krumplit Harry?
Harrynek leesett az álla. Az imént még üres aranytálakon most halmokban állt a sok étel. Harry még soha nem látott egyetlen asztalon ennyi finomságot. Volt ott marhasült, sült csirke, sertésszelet, bárányszelet, hirtelensült, kolbász, angolszalonna, fõtt és sültkrumpli, hasábburgonya, Yorkshire puding, zöldborsó, sárgarépa, finom mártás, ketchup és - valamely rejtélyes okból - mentolos humbug. "
(J.K.Rowling: Harry Potter és a Bölcsek köve, 118. oldal)
A Roxforti mindennapos lakomák egyik állandó menüje volt a csirkecomb és az újburgonya is.
Érdemes elkészíteni, mert nagyon finom, nem csoda hogy Ron egyik kedvenc étele volt.
Sütés közben az egész házat átjárja a rozmaring illata és a tárkonyos-ecetes újburgonya is valami varázslatosan finom.
Hozzávalók :
8 db alsó csirkecomb
180 ml olívaolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál õrölt feketebors
3 gerezd fokhagyma pépesre összenyomva fokhagyma nyomóval
3 teáskanál szárított rozmaring
Elkészítése :
Vegyünk elõ egy mélyebb tányért és keverjük össze a fûszereket az olajjal.
Minden combot forgassuk át jól az így elkészített fûszeres olajunkban.
Vegyünk elõ egy teflon hússütõ edényt, melegítsük fel és rakjuk sorba bele a combokat.
Öntsük rá a maradék olajat a combok tetejére és tegyünk még rá egy szál friss rozmaringot.
Süssük át kb 10-15 perc alatt mindkét oldalukat a comboknak.
Kapros-Tárkonyos újburgonya hozzávalói :
1 kg újburgonya alaposan egy dörzsi szivaccsal megmosva és negyedekbe vágva
60 ml olívaolaj
ízlés szerint bors, só
2 evõkanál szárított kapor
1 teáskanál szárított tárkony
2 evõkanál fehérborecet
Elkészítése :
A megtisztított , burgonyát negyedekbe vágjuk és annyi vízzel ami ellepi felöntjük, majd puhára fõzzük, majd leszûrjük.
Én ezt a mûveletet párológépbe végeztem el.
A fõzésnél figyeljünk oda hogy ne fõzzük szét a burgonyát !
Az olajat, a fûszereket és az ecetet összekeverjük és a megfõtt, leszûrt burgonyával.
Végül, a csirkecombokkal tálaljuk.
Jó étvágyat !
A recept forrása :
Harrynek leesett az álla. Az imént még üres aranytálakon most halmokban állt a sok étel. Harry még soha nem látott egyetlen asztalon ennyi finomságot. Volt ott marhasült, sült csirke, sertésszelet, bárányszelet, hirtelensült, kolbász, angolszalonna, fõtt és sültkrumpli, hasábburgonya, Yorkshire puding, zöldborsó, sárgarépa, finom mártás, ketchup és - valamely rejtélyes okból - mentolos humbug. "
(J.K.Rowling: Harry Potter és a Bölcsek köve, 118. oldal)
A Roxforti mindennapos lakomák egyik állandó menüje volt a csirkecomb és az újburgonya is.
Érdemes elkészíteni, mert nagyon finom, nem csoda hogy Ron egyik kedvenc étele volt.
Sütés közben az egész házat átjárja a rozmaring illata és a tárkonyos-ecetes újburgonya is valami varázslatosan finom.
Hozzávalók :
8 db alsó csirkecomb
180 ml olívaolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál õrölt feketebors
3 gerezd fokhagyma pépesre összenyomva fokhagyma nyomóval
3 teáskanál szárított rozmaring
Elkészítése :
Vegyünk elõ egy mélyebb tányért és keverjük össze a fûszereket az olajjal.
Minden combot forgassuk át jól az így elkészített fûszeres olajunkban.
Vegyünk elõ egy teflon hússütõ edényt, melegítsük fel és rakjuk sorba bele a combokat.
Öntsük rá a maradék olajat a combok tetejére és tegyünk még rá egy szál friss rozmaringot.
Süssük át kb 10-15 perc alatt mindkét oldalukat a comboknak.
Kapros-Tárkonyos újburgonya hozzávalói :
1 kg újburgonya alaposan egy dörzsi szivaccsal megmosva és negyedekbe vágva
60 ml olívaolaj
ízlés szerint bors, só
2 evõkanál szárított kapor
1 teáskanál szárított tárkony
2 evõkanál fehérborecet
Elkészítése :
A megtisztított , burgonyát negyedekbe vágjuk és annyi vízzel ami ellepi felöntjük, majd puhára fõzzük, majd leszûrjük.
Én ezt a mûveletet párológépbe végeztem el.
A fõzésnél figyeljünk oda hogy ne fõzzük szét a burgonyát !
Az olajat, a fûszereket és az ecetet összekeverjük és a megfõtt, leszûrt burgonyával.
Végül, a csirkecombokkal tálaljuk.
Jó étvágyat !
A recept forrása :