Rozmaringos báránycsülök aszaltparadicsomos kuszkusszal
sponsored links
Nagyon magas az új beltéri üvegházamban a rozmaring, ezért mindenképp ezzel a fûszerrel terveztem fõzést a hétvégére. A Nagycsarnokban aztán nagyon szimpatikus báránycsülköket láttam, és otthon a fagyasztóban még húsvétról maradt egy kis bárány alaplé, úgyhogy lassan össze is állt a fejemben a mai fogás. Ez egy egyszerû, de nagyon zamatos étel, és bár a csülök puhára fõzése sok idõt igényel, de közben nyugodtan elfoglalhatjuk magunkat mással. A rozmaring hagyományosan jól illik a bárányhúshoz, a kuszkusz pedig könnyû köret hozzá, így akár vacsorára is ehetjük ezt az összeállítást.
Hozzávalók 2 fõre
2 báránycsülök
2 ág rozmaring
1 gerezd fokhagyma
1 pohár vörösbor
2 dl bárány alaplé
4 ek olívaolaj
két csésze kuszkusz ...