Roséra sült kacsamell mézes gesztenyemasszával, házi körtekompóttal, szõlõlekvárral
sponsored links
A kacifántos elnevezés ellenére valójában egy viszonylag könnyen elkészíthetõ, ízlelõbimbókat kényeztetõ, gourmand csemegérõl van szó.
A legnehezebb az egész menüben talán a kacsamell megfelelõ elkészítése... egészen addig, amíg meg nem tudjuk a titkot. Hogy hogyan is kell roséra sütni.
A titok pedig logikus, és meglehetõsen egyszerû. Íme:
A kacsamelleket megtisztítom, az esetlegesen elõforduló toklászokat kihúzogatom, a mellett max. 20 dkg-os darabokra szeletelem, ha van lelógó hús, bõr rajta, azt is levágom. A lényeg: kapjak egy téglatestet kacsamellbõl. :)
Ha ez meg van, akkor a hájat elkezdem beírdalni: széltében, majd hosszában. Itt a titok csak annyi, hogy minél ...