Roséra sült kacsamell mézes gesztenyemasszával, házi körtekompóttal, szõlõlekvárral

2011-11-15

sponsored links


A kacifántos elnevezés ellenére valójában egy viszonylag könnyen elkészíthetõ, ízlelõbimbókat kényeztetõ, gourmand csemegérõl van szó. 

A legnehezebb az egész menüben talán a kacsamell megfelelõ elkészítése... egészen addig, amíg meg nem tudjuk a titkot. Hogy hogyan is kell roséra sütni. 

A titok pedig logikus, és meglehetõsen egyszerû. Íme:

A kacsamelleket megtisztítom, az esetlegesen elõforduló toklászokat kihúzogatom, a mellett max. 20 dkg-os darabokra szeletelem, ha van lelógó hús, bõr rajta, azt is levágom. A lényeg: kapjak egy téglatestet kacsamellbõl. :)

Ha ez meg van, akkor a hájat elkezdem beírdalni: széltében, majd hosszában. Itt a titok csak annyi, hogy  minél ...

Folytats a blogon ... konyhakobold.blogspot.com/2011/11/ros...

sponsored links

Keres?s