Rosé pezsgõs trüffelgolyók
sponsored links
Az elsõ recept a megújult blogon természetesen valami ünnepi desszert lehet, csakis valami rózsaszín:) Ezek a rozé pezsgõs szuperkönnyû trüffel golyók minden csajos buli kedvenc bonbonjai lesznek!
Már nagyon vártam, és végre el is készült a megújult blog design! Bízom benne, hogy Ti is ugyanúgy imádni fogjátok, ahogy én:) Egybõl el is kezdtem gondolkodni, milyen recept kerüljön ki e jeles alkalomból. Elsõre egy torta terve körvonalazódott, végül egy fotós oldalon futottam bele hasonló, csodaszép rózsaszín bonbonokba és egybõl tudtam is, ez tökéletes lesz erre az ünnepi alkalomra is:) Rendkívül egyszerû elkészíteni, az íze pedig nagyon különleges, így szerintem akár ajándékba, akár ünnepi desszertnek is tökéletes.
Hozzávalók
- 20 dkg fehér csoki
- 2 dl rosé pezsgõ
- 2 tk. tejszín
- 1 tk. piros tortazselé (por)
Elkészítés
- A pezsgõt kis lábasba tesszük és elkezdjük forralni.
- Addig forraljuk, míg kb. egy evõkanálnyi mennyiségûre redukálódik.
- Félrevesszük, hogy kicsit hûljön, majd hozzákeverjük a piros tortazselét.
- A fehércsokit apró kockákra vágjuk és gõz fölött a tejszínnel felolvasztjuk.
- Hozzákeverjük a rosét (ha esetleg nagyon híg lesz, tegyük kis idõre vissza a gõz fölé)
- Betesszük a hûtõbe, hogy megdermedjen.
- Apró gombócokat formálunk a masszából, majd porcukorba forgatjuk (óvatosan tegyük, mert nagyon gyorsan olvad a kéz melegétõl!)
- Fogyasztásig hûtõben tároljuk.