Rosé kacsamell sült almával és diós gnocchival
sponsored links
A rosé , azaz rózsaszínre sütött kacsamell népszerû éttermi fogás. Elég gyorsan elkészül és nem is nagy ördöngösség, csak be kell tartani néhány sütési szabályt.
Van aki idegenkedik a "véres húsoktól" pedig a rózsaszín kacsamellet ha jól készítjük, akkor olyan puha lesz mint a vaj és szaftos zamatos marad. Szemben a jól átsütött változattal, ahol inkább száraz és kicsit nyögvenyelõs húst kapunk.
Az alma, a dió és a kacsa jó barátok!
Ezért köretként sült almát és pirított dióba forgatott parmezánnal meghintett gnocchit szolgáltam föl (Gnocchi recept itt található: http://mindenkaja.blog.hu/2011/12/25/dios_gnocchi )
Hozzávalók
1 egész kacsamell (kb. 60 dkg)
frissen õrölt színes bors
só
A kacsamellett kettévágjuk és a bõrét kockára beirdaljuk, hogy a bõrt és a zsírt átvágjuk, de a húst már ne sértsük meg.
Mindként oldalát bedörzsöljük sóval és frissen õrölt borssal. A sütõt beizzítjuk kb. 120 C fokosra.
(TIPP: A kacsa sütéséhez lehetõleg olyan serpenyõt válasszunk, amit be lehet tenni sütõbe is. Ha nincs ilyen ...