Rosé kacsamell
sponsored links
Ez az étel azért necces, mert vannak olyanok, akik azt gondolják, hogy a rózsaszín hús = véres hús = nyers hús. Ennek ellenkezõjérõl meggyõzni bárkit is egy jól sikerült étellel lehetne, ha nem menekülne az illetõ hanyatt-homlok még a gondolattól is. Mindezt megelõzendõ rosé kacsamell akkor készül, mikor a szóban forgó személy egyébként is boldogan távozik egy kellemes tarokkparti reményében.
Rosé kacsamell (1 személyre):
Fél kifilézett kacsamell bõrét beirdaljuk, és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, beszórjuk még valamilyen jóízû fûszerkeverékkel. A konyhában állni hagyjuk egy ideig, hogy ne legyen hideg. Közben elõmelegítjük a sütõt 200 fokra. Egy serpenyõt alaposan felforrósítunk, és a kacsamellet bõrével lefelé beletesszük. Addig sütjük, míg a zsírja nagy része ...