Rostoslé házilag barackból, répából....akármibõl :)
sponsored links
3 évente annyi sárgabarackunk terem, hogy alig gyõzzük feldolgozni és osztogatni az ismerõsöknek. Mindig fõzök dzsemet, teszek el a fagyasztóba szeleteket és készül pálinka is belõle. Idén megakadt a szemem Rebarbara receptjén és szinte azonnal nekiálltam elkészíteni a házi rostos levet sárgabarackból. Andi szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthetõ ez a lé és én már biztosan tudom, hogy más gyümölccsel is kipróbálom.
Az elsõ adagot sárgarépával kombináltam, a másodikat almával és õszibarackkal.
Isteni finom ez az ital, rostos és nagyon kevés cukrot tartalmaz. Nyolc liter készül a megadott mennyiségbõl és ehhez elég csupán 20 dkg cukor.
Köszi Andi a fantasztikus receptet!
Hozzávalók:
3 kg sárgabarack (nálam egyszer negyed kiló, puhára fõzött répa volt egy része, másodszor pedig õszibarackkal és almával kombináltam)
20 dkg cukor
1 csomag befõtt tartósító
1 citrom leve
víz
1 citrom leve
víz
A barackot megmosom,kimagozom, a citromlével együtt egy 10 literes fazékba teszem.
Botmixerrel szétzúzom és 1 liternyi vízzel felteszem fõni.
Amikor forr,hozzákeverem a cukrot és a tartósítót, felöntöm annyi vízzel hogy 8 liter legyen az egész. Újból felforralom.
A habját leszedem és az elõkészített üvegekbe töltöm.
Száraz dunsztba teszem és ott hagyom kihûlni.