Rostos õszibaracklé házilag

2011-09-06

sponsored links


Ez a második nyár, amikor nekifutok ennek a lének. Be kell valljam, még az elsõ adagból is van, ami 3 évvel ezelõttrõl származik. (Ez nem túl ÁNTSZ kompatibilis.) Akkori kiskonyhámban még nem volt olyan jó botmixer, amivel finomra lehet pürésíteni a gyümölcsöt, csak sima turmix, így kicsit darabos lett. Ebbõl kifolyólag nem nagyon fogyott. Kevésbé élvezhetõ, amikor az ember a fogai között nagydarab õszibarackokat szûr ki.
Pár héttel ezelõtt, a spájz rendezgetése közben kezembe akadt a maradék pár üveg õszilé. Egyet felbontottam kipróbálásra. Beleöntöttem a mixer edénykéjébe és pürésítettem. Tökéletes lett. Jobb, mint az ipari. Ezen felbuzdulva rohantam is a piacra barackért, a jól bejáratott barackos családhoz. Megint nem csalódtam az árusokban. Ismét felteszem a kérdést: miért van az, ha valakihez odaszokik az ember, el kezdik átverni. Most is ez történt. Kõkemény, kompótnak való barackokat kaptam. Mert hát tapogatni nem szabad, mert rácsapnak az ember kezére és naiv módon bíztam bennük. Feltételeztem, hogy ha az elmúlt hetekben isteni édes, puha barackokat adtak, most is azt kapok. Szerencsére az íze jó volt, de nem esett jól ez az újabb csalódás. Öt éve ...

Folytats a blogon ... kataspajza.blogspot.com/2011/09/rosto...

sponsored links

Keres?s