Roston sült lazacfilé citromos-snidlinges mártással és rozmaringos párolt sárgarépával
sponsored links
Nálunk sajnos nem nagyon fogynak a tengeri herkentyûk. Persze, tudom, sokkal többet kellene enni belõle, mert nagyon egészséges. De mit csináljak, nem nagyon bírom a hal ízét, illatát, ebbõl kifolyólag az asztalra sem sok kerül belõle, hiszen az ember lánya általában olyat fõz, amit õ maga is szeret. Egyedül a balatoni hekk (khmm... :) ) és ez a lazac fogy. Nagyobbik fiam ettõl a lazactól kezdve hajlandó megkóstolni egyáltalán a vizek élõvilágát. Nagyon jól passzol a vajas hal a savanykás snidling mártáshoz és az édeskés sárgarépához. Ez a recept egyébként még tavaly jelent meg a Kifõztük magazin májusi számában.
Hozzávalók 4 személy részére
4 szelet lazac filé
2 csokor vagy 1 cserép snidling
1 citrom leve
2 dl tejszín ...