Roston sült lazacfilé citromos-lime besamel mártással
sponsored links
27 és fél évvel ezelõtt nem gondoltam volna, hogy én lazacot vagy bármilyen tengeri vagy akár folyami vagy tavi dolgot fogok készíteni, az elfogyasztásáról pedig ne is beszéljünk:) Tehát, nem vagyok/voltam nagy halpusztító. De ugye itt van NY (aki imádja), na meg az omega 3 zsírsavak és úgy néz ki, hogy az egészség és NY unszolása ("kóstold meg!") gyõzedelmeskedik lassan felettem:) A pontot az "i"-re a Floriolos fõzés tette, ahol megkóstoltam unszolás nélkül Vera roston sült lazacát...isteni volt:) Így jutottam el odáig, hogy hétvégén a piacon lazac landolt a kosárban...Tanulság: változunk:)
Hozzávalók 2 személyre:
4 szelet lazacfilé (kb. 12-15 dkg egy szelet)
fél citrom leve
fél lime leve
só
frissen õrölt bors
4 ek olívaolaj
4 fokhagyma
Citromos-lime-os besamel:
2 ek vaj
2 ek liszt ...