Roston sült lazacfilé citromos-lime besamel mártással

2012-05-15

sponsored links


27 és fél évvel ezelõtt nem gondoltam volna, hogy én lazacot vagy bármilyen tengeri vagy akár folyami vagy tavi dolgot fogok készíteni, az elfogyasztásáról pedig ne is beszéljünk:) Tehát, nem vagyok/voltam nagy halpusztító. De ugye itt van NY (aki imádja), na meg az omega 3 zsírsavak és úgy néz ki, hogy az egészség és NY unszolása ("kóstold meg!") gyõzedelmeskedik lassan felettem:) A pontot az "i"-re a Floriolos fõzés tette, ahol megkóstoltam unszolás nélkül Vera roston sült lazacát...isteni volt:) Így jutottam el odáig, hogy hétvégén a piacon lazac landolt a kosárban...Tanulság: változunk:)

Hozzávalók 2 személyre:
4 szelet lazacfilé (kb. 12-15 dkg egy szelet)
fél citrom leve
fél lime leve
frissen õrölt bors
4 ek olívaolaj
4 fokhagyma
Citromos-lime-os besamel:
2 ek vaj
2 ek liszt ...

Folytats a blogon ... www.nyammm.hu/2012/05/roston-sult-laz...

sponsored links

Keres?s