Roston sült csirkés vitaminsaláta
sponsored links
Néha napján jól esik egy könnyû kis saláta, fõleg egy ételekkel teli ünnep után. Természetesen nálunk a hús sem hiányozhat belõle. A megszokott fokhagymás-tejfölös öntet remek kiegészítõje. Az ötlet onnan jött, hogy a 63. VKF témája a Saláta, mint fõétel. Így a játékban is részt tudok venni.
Hozzávalók 2 fõre:
- 2 kisebb csirkemell filé
- 1 nagy csipet só
- 1 tk grill fûszerkeverék
- 1,5 dl tej
- 0,5 dl olaj
Salátához:
- 6-7 nagy jégsaláta levél
- 1 kígyóuborka harmada
- 2 db retek
- 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele
- 1 kisebb sárga paprika fele
- 1 kisebb szál sárgarépa
- 1 szál újhagyma
- 1 kisebb fej lila hagyma
Öntethez:
- 2 dl tejföl
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet bors
- 2 gerezd fokhagyma
A melleket alaposan megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk.
Meghintjük a sóval és grill fûszerkeverékkel.
Egy edénykébe rakjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje.
Pár órára hûtõbe rakjuk, de még jobb, ha elõzõ este bepácoljuk.
Az öntethez a tejfölbe zúzzuk a megtisztított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A melleket kiemeljük a tejbõl és leitatjuk róluk a tejet.
Egy magasabb falú serpenyõt felforrósítunk kevéske olajjal.
A mellek mindkét oldalát kb. 10 perc alatt közepes lángon pirosra sütjük.
Amíg sülnek a husik, minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
A sárgarépát finomra reszeljük, a retket és az uborkát fél karikára, a piros paprikát apróbb kockára, az újhagymát, a sárga paprikát és a lila hagymát karikára vágjuk.
A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, és tetszés szerint ráhalmozzuk a zöldségeket.
A forró csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk.