Roston sertésmáj, rizottó-gerslivel
sponsored links
Szóval, most pedig restancia pótlása következik. Még tavaly december közepén írtam a gerslirõl. Akkor úgy terveztem, rögtön utána a belõle készült étkek következnek, méghozzá sorjában. Eredetileg azt jeleztem, kétféle ételt is készítettem belõle, aztán a végén három lett. Így még van a tarsolyunkban egy ...
A minap leugrottam kedvenc húsboltunkba, mert megint májra támadt gusztusom. A sertésmájat persze ezúttal is jól átmostam, és megtisztítottam, szeletekre vágtam, s tejbe áztattam. Amíg kissé pácolódott a tejben, hozzákezdtem a jóízû alaplé elkészítéséhez. Volt egy kis maradék csirkeaprólék, gyökér, sárgarépa, fél hagyma, zeller, karalábé.
Szokásos módon tisztítottam, majd, mintha húslevest fõznék, elkészítettem, sóval, borssal, sok szerecsendióval fûszereztem. Ha az alaplé elkészült, folyamatosan melegen kell tartani.
A gerslit egész kevés olívaolajon kezdtem el pirítani. Amikor már kissé üvegesedik, mehet hozzá az elsõ merõkanál alaplé, mindig csak annyit, ami ellepi, s ezt többször kell megismételni. Innentõl kezdve, közel húsz percig nem szabad magára hagyni az ételt, teljesen ugyanúgy, mintha rizottót készítenétek. Mikor a gersli már majdnem ...