Rosszkedvûzõ praktika
sponsored links
Szerintem mindenkinek van valami kis praktikája arra vonatkozóan, hogy mit tegyen, ha olyan igazán rossz kedve van, amolyan igazi ok, nélküli. Nem olyan csoda-dolog ez, egyszerûen csak felkelünk, és valamiért nyûgösek vagyunk, rosszkedvûek. És van, hogy ez egy sima hétköznappal nem akar elmúlni.
Én speciel kifejezetten utálom, mikor rossz kedvem van. Ilyenkor saját magam számára is elviselhetetlen vagyok, épp ezért mindig eltökélem, hogy márpedig megváltoztatom ezt a hangulatot. A gond csak az, mikor ez apróbb cselekkel - virág az asztalon, rend a lakásban, csinos öltözet stb. stb. - nem javítható.
Na ilyenkor kell az igazi praktika, ami végsõ soron mindig segít. Persze, mostanában ez a fõzéshez kötõdik. A konyhai sertepertélés nálam eleve kedélyjavító, de speciel ha már semmi más nem használ, akkor jön az adu ász: a rizspuding. Vagy tejberizs. Vagy valami efféle.
Nem tudom, mi ez a rajongás. Hisz rizst amúgy egyre kevesebbet eszem, a tejet meg nem bírja a gyomrom alapvetõen. A kettõ együtt valahogy mégis nyerõ páros. Amióta elõször készítettem fahéjas-körtés rizspudingot, azóta függõ lettem. Sokszor csak sima tejberizs, lekvárral. Mmmmmmmmmm... Mire elkészül, már jobb is a kedvem - bár nem épp egy 5 perces desszert... :)
Narancsos sült tejberizs (4 kis tálkához) ...