Rosen torta

2012-03-13

sponsored links


Szerbiában és Horvátországban is híres sütemény a rosen torta. Ebben  a tegnap este készültben a legnagyobb mûvészet az volt, hogy sikerült megvennem a csakis erre a célra gyártott kész lapokat -- hisz pillanatok alatt elkapkodják --, sõt, most már rózsaszín cukormáz bevonatot is lehet kapni a boltokban. Nekünk csak annyi dolgunk volt, hogy ledaráltuk a diót, megkenegettük a 9 lapot, felolvasztottuk a mázat és  a 10. lapra ezt rákentük.
Ha valaki otthon készíti a tésztát.: 30 deka liszt, 15 deka porcukor, 1 csésze olaj, sütõpor, kis víz. Ezt tíz részre osztjuk és olyan vékony tésztalapot nyújtunk belõle, mint a levestészta. A tepsi hátulján sütõpapíron megsütjük a tíz lapot (inkább sápadtabbak, hókábbak maradjanak). Kb. 30x25 cm-es lapokról van szó -- mint egy A-4-es formátumú kéziratpapír. Íze: mint a cukrozott maceszé. De másik tésztareceptet is találtam: 2 tojás, 2 kanál cukor, 4 deci  tej, 10 deka vaj, csipet sütõpor, és amennyi lisztet felvesz (kb. 65 deka + 5 deka a felület szórására nyújtáskor). Nagyon vékonyra ...

Folytats a blogon ... vajdasaginoiezmegaz.blogspot.com/2012...

sponsored links

Keres?s