Rosen torta - Blogkóstoló 6.
sponsored links
A hatodik blogkóstolóra (nekem elsõ) Tortafüggõ Marisz blogjáról kellett választanom valamit, amit elkészítek. Elég sokat tanakodtam, végül ezt a süteményt választottam. Volt sokkal egyszerûbb és rövidebb idõ alatt elkészíthetõ recept is, mégis ez lett a nyerõ, talán mert a kihívásnak megfelelõen szerettem volna olyat választani, ami karácsonyra is tökéletes választás.
Az eredeti receptben ezen a süteményen rózsaszínû máz van, de a karácsonyi hangulathoz szerintem jobban illik a csokoládé, ezért ennyit változtattam rajta és tettem rá ezüst cukorgyöngyöt.
A tésztából 10 lapot kellett sütni, amit meg is tettem, azzal nem volt probléma, de az összeállításnál kiderült, hogy a megadott hozzávalókból elkészített diókrém nagyon kevés, így az én süteményem csak 9 rétegû lett. És mivel ennyire kevés a krém, kellett két nap is hogy úgy-ahogy megpuhuljanak a lapok.
Aki elkészíti annak ajánlom, hogy legalább másfélszeres adagot készítsen a krémbõl.
Az eredeti recept lelõhelye: Rosen torta
Tészta hozzávalói:
- 2 tojás
- 2 kanál cukor
- 4 deci tej
- 10 deka vaj
- csipet sütõpor ...