Roppanós sültkrumpli
sponsored links
Kizárólag csak azok olvassák tovább, akik szeretnek jót enni és nem félnek a kalóriáktól! A krumpli: kívülrõl lágyan roppan, belül finoman krémes. Magában, rántottak, sültek mellé is jó köret - de pl. brassóinak is. Vágható kockára, hasábra, negyedbe, nyolcadba, mindenkinek a maga ízlésére. Ínségesebb napokon feldob egy egyszerû tükörtojást, de egész jó téli vacsora, ha egy kis kolbászt sütünk hozzá, és savanyú káposztával körítjük. Régebben bevált eledel volt nálunk pár szelet karajt natúron, borssal, fokhagymával lesütni, pirított gombát a tetejére, mellé sült krumpli. Legjobb beletunkolgatni a gombás sült szaftba. Nem is részletezem, mert azt hiszem újra megéhezem..:))
Hozzávalók:
1 kg krumpli
nagyjából fél liter olaj
3-4 gerezd fokhagyma ...