Roppanós halpogácsa.
sponsored links
A GoodFodd magazin magyarul megjelenõ 2. áprilisi számában található ez az egyszerû, ám nagyon finom halpogácsa. Már akkor eldöntöttem, hogy mindenképpen elkészítem, amikor csak nagyjából átlapoztam a magazint. Nem is várakoztam sokáig, igaz kisebb módosítással, készült ebédre. Csakis annyit változtattam a recept hozzávalóin, hogy a konzerv szardellafilét (mivel nekem nem volt itthon) lecseréltem konzerv tonhalra. Mivel a halpogácsába fõtt krumpli is kerül, így már külön köretet nem is igényel, elég hozzá egy finom salátát kínálni. Azt persze nem tudom, hogy szardellafilével milyen ízû lett volna ez a pogácsa, de az biztos hogy tonhallal nagyon finom volt. A külsõ zsemlemorzsás réteg igazán ropogósra sült, a belseje pedig finom szaftos, puha maradt. Én fejes salátát kínáltam hozzá, és így is nagyon laktató volt. Mivel egy halpogácsa csak 336 kcal, így szerintem a salátával, egy diétában is megállja a helyét.
Hozzávalók 4 db pogácsához:
30 dkg krumpli
1/2 ek dijoni mustár
3 ek majonéz
3 szál újhagyma
petrezselyemzöld
1 db tonhalkonzerv (15 dkg-os sós lében)
1/2 citrom reszelt héja ...