Ropogósra vasalt tandoori csirkecombfilé naan kenyéren, egyszerû raitaval - a kedvenc indiai házilag
sponsored links
Folytatom az elmúlt idõszakban készült indiai ihletésû ételek bemutatását. A kisfiam egyik elsõ számú kedvence a tandoori csirke, ami mindenképpen jelzi, hogy különleges íz világa nagyon is alkalmas a gyermekízlés megnyeréséhez.
Boldoggá tesz, amikor a napi menüben feltûnik ez a fogás, akkor felugrik és azt mondja, köszönöm anya, tudod, hogy ez az egyik kedvencem!
Az utóbbi idõben duplán pácolom a húsokat a tandoori csirkéhez, egyenlõ arányban lereszelek friss gyömbért és fokhagymát, sóval, citromlével és õrölt chilivel keverem el. A hús mennyiségének megfelelõ adagban.
Jelen esetben 3 nagy, bõrös csirkecombfiléhez és két szelet csirkemellhez hüvelykujjnyi gyömbért, 3 fokhagymát, teáskanálnyi chilit és sót, valamint egy fél citrom levét kevertem össze. Ezzel bebalzsamoztam a húsokat és fedetlenül, szobahõmérsékleten pácoltam 20 percig.