Ropogóshéjú, dagasztott fehérkenyér zöld olívabogyóval. Mintha kemencében sült volna!
sponsored links
Érdemes szétnézni nálam, mert nagyon szép kenyereket sütök. Persze nagyon finomak is egyben. Elõször csak kovászos kenyereket sütöttem - mint tudjuk, ez követeli a legtöbb idõt és odafigyelést. Nagyon szép dagasztás nélküli kenyereket láttam másoknál, egyszer csak fogtam magam és kipróbáltam. Ez a fajta kenyér hasonlít a kovászos kenyérhez, mert sûrû, a kovászos kenyér mégis a dagasztásnak köszönhetõen finomabb kidolgozású. Ezek a kenyerek különösen jók tartalmas levesekhez, bruschettának vagy tapas szendvicshez. Pirítani pedig összehasonlíthatatlanul jobbak a többi kenyérfélénél.
Amikor a dagasztás nélküli kenyérsütést megismételtem, akkor fekete olívabogyóval dúsítottam és változtattam a sütési technológián. Olyan ropogós, vastag héjú kenyeret sütöttem, mintha kemencében sült volna. Azonnal felbuzdultam és kipróbáltam dagasztott, fehér kenyérre. Kíváncsi voltam, hogy a bársonyos, puhabelû dagasztott fehérkenyeret sikerül-e olyan vastag, ropogós héjúra sütnöm, mint a dagasztás nélküli kenyeret. Ez a bejegyzés, errõl a kenyérrõl készült.
Elõzõ nap elõkészítettem egy élesztõs kovászt:
15 dkg kenyérliszt (BL 80)
0,3 dkg élesztõ