Ropogós zsömle

2014-06-09

sponsored links

A recept és a kép Kunné Bea oldaláról valók

Hozzávalók:paleozsemle

  • 15 g chia mag
  • 2 púpos evõkanál útifû maghéj
  • 2 púpos evõkanál darált lenmag
  • 2 dl víz
  • 10 dkg hámozott, finomra reszelt cukkini
  • 1 púpos mokkáskanál szódabikarbóna + almaecet
  • 2 teáskanál fûszerkeverék (édeskömény, koriander, kömény, mustár és ánizsmag 1-1 arányú keveréke, kávédarálóban megõrölve)
  • 2 teáskanál parajdi só (más is lehet!), õrölt bors – ízlés szerint
  • 5 db M-es tojás habosra verve
  • 40 g mandulaliszt
  • 40 g kókuszliszt
  • 40 g szezámmagliszt
  • 20 g tápióka keményítõ
  • 2-2 evõkanál magkeverék: napraforgó, szezám és lenmag

Elkészítés:

  • Az elsõ három magkeveréket öntsd le a vízzel, tedd félre pihenni
  • Reszeld hozzá a cukkinit, az almaecettel felfuttatott szódabikarbónát, fûszereket és a sót
  • Add az eddigiekhez a habosra felvert tojást, végül az összekevert lisztet, majd keverd simára
  • Nedves kézzel formázz zsemléket és forgasd meg a magkeverékben
  • Tedd zsírpapíros sütõlemezre, és elõmelegített sütõben, légkeverésen, 190 fokon 35 percig kell sütni (a sütõ aljába egy jénai tálkába tegyél vizet!); ha hagyományos sütõd van, akkor melegítsd elõ a sütõdet, és közepes lángon süsd a zsömléket, amíg meg nem pirulnak
  • A sütés legvégén még 5 perc felsõ sütésen adj színt  a zsemléknek.
  • Amikor megsültek a zsömlék, nyisd ki a sütõajtót és hagyd, hogy magától kihûljön

Igazi ropogós zsemlék lesznek!


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=22956

sponsored links

Keres?s