Ropogós zabkeksz
sponsored links
Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas képsorok következnek! Ez most nem egy diétás, vagy mentes keksz! De az az egy biztos, hogy nagyon finom és ropogós! Még egy érv szól mellette, hogy nem kell nyújtani, vagy szaggatni, és így is szép és formás kekszeket kapunk!
Na jó, annyi alakbarát van benne, hogy zabpehellyel készül! :D
Ropogós zabkeksz
Elkészítési idõ: 10 perc elõkészítés + 1 óra hûtés + 10-12 perc sütés
Hozzávalók (20-25 db kekszhez):
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 egész tojás
- 1 tk sütõpor
- 20 dkg zabpehely (10 dkg-ból zablisztet készítünk majd)
Szükséges eszközök:
- robotgép
- kávé daráló vagy õrlõ késes aprítógép (nekem ilyenem van, és szuperül mûködik - ez most nem reklám)
- szilikon lapát
- folpack
- kés
- vágódeszka
- tepsi
- sütõpapír
Elkészítés:
1. A vajat vegyük ki a hûtõbõl 15 perccel elõbb, hogy szobahõmérsékletû legyen, mire dolgozunk vele.
2. A zabpehely felét õröljük lisztté. Ha nincs aprítógépünk, akkor nyugodtan vegyünk zabpehelylisztet, és használjuk azt.
3. A robotgépben keverjük össze a vajat, a porcukorral és a tojással, amíg kissé habos nem lesz, és el nem kezd kifehéredni. Ekkor adjuk hozzá a zablisztet, a sütõport, a zabpehelyet és dolgozzuk össze.
4. Kicsit nedves tésztát fogunk kapni, amit a szilikonlapáttal szedjünk ki a folpackra és formázzunk egy 5 cm átmérõjú hengert. Ezt csomagoljuk be mint egy szalámit, és tegyük minimum 1 órára a hûtõbe hûlni, amíg meg nem keményedik.
5. Sütés elõtt melegítsük elõ a sütõt 175 fokra. Vegyük ki a nyers kekszrudat a hûtõbõl. Csomagoljuk ki és egy éles késsel vágjunk fel fél cm vastag szeletekre. Ezeket ha esetleg szétestek formázzuk, ha szeretnénk díszítsük mandulával, dióval, vagy valami finomsággal. Majd tegyük a sütõpapírra. Hagyjunk köztük helyet, mert pici megnõnek.
6. Süssük 10-12 percet, majd a sütõpapírról levéve, rácson hagyjuk kihûlni.
Az elkészült zabkekszet magában is ehetjük, de ilyen isteni poharas sajttortát is készíthetünk vele. A receptkártya letöltéséhez kattints a képre!
De van még egy szuper nyári poharas desszertem, amihez bár nem ezt a kekszet használ de szintén nagyon finom.A "Gyümölcsös réteges joghurt", aminek a receptkártyát pedig ide kattintva tölthetitek le!