Ropogós vöröslencse fasírt (laktózmentes, gluténmentes, vegán)

2017-07-07

sponsored links

A robotgépben összedarált vöröslencse hagymával és fûszerekkel… igen, tudom, úgy néz ki, mint a körözött, de nem az! ?

Ennek a receptjét már nagyon vártátok! Facebookon az egyik vegán csoportban követelték minél elõbb a receptet, különben jaj lesz nekem! ? Hát íme… falatnyi, ropogós fasírtgolyók. Ízletesek. Fehérjében gazdagok. A lencsét nem kell megfõzni, csak beáztatni egy kicsit. Nagyobb adag is készíthetõ belõle, így a maradékot lefagyasztva, majd késõbb elõvéve és felmelegítve, gyorsan készíthetünk velük salátát, tálalhatjuk gabonával, fõzelékkel, de akár valamilyen zöldséges tésztával is.

A recept az egyik kedvenc szakácskönyvembõl származik, Andrea Duclos The Plantiful Table címû könyvébõl, amely tele van színesebbnél színesebb receptekkel. Jó párat már kipróbáltam belõlük és jó pár még várat magára.

A fasírtgolyók gyerekbarátak, teszteltem már többször Ádin és Ákin is, ízlett nekik. Elmajszolgattak néhány darabot ebédre. Ettük már quinoával, zöldségekkel, tahini szószba mártogatva. Felhasználhatósága nagyon sokrétû! Próbáljátok ki!

Ropogós vöröslencse fasírt (laktózmentes, gluténmentes, vegán)
 
Elõkészítési idõ
Fõzési idõ
Teljes idõ
 
Szerzõ:
Recept típusa: vega fasírt, ázsiai
Konyha: vegán, gluténmentes
Adag/mennyiség: 4-6 fõre
Hozzávalók
  • 2 bögre vöröslencse, beáztatva 2-3 órára
  • 1 kis fej vöröshagyma, meghámozva, kisebb darabokra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, meghámozva
  • 1 kis ujjnyi darabka gyömbér, meghámozva
  • ½ csokor koriander
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál paprika
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál chili pehely (opcionális)
  • kókuszzsír, sütéshez
Elkészítés
  1. Szûrjük le a beáztatott lencsét.
  2. Tegyük az összes hozzávalót a leszûrt, nem fõtt lencsével késes aprítógépbe.
  3. Dolgoztassuk a gépet addig, amíg viszonylag sima masszát kapunk (nem baj, ha marad benne egész lencse darab vagy kisebb hagyma darab).
  4. Tegyük egy tálba a vöröslencsés masszát és formázzunk belõle falatnyi golyókat.
  5. Közepes láng felett hevítsünk fel egy teflon- vagy kerámiaserpenyõt. Tegyünk bele 3-4 evõkanál kókuszzsírt, majd kezdjük el benne kisütni a fasírtokat.
  6. Sülés közben egy kanál segítségével forgassuk a fasírtokat, hogy minden oldalukon ropogósra süljenek.
Jegyzetek
Recept: Andrea Duclos: The Plantiful Table szakácskönyvbõl.
Sütéskor éppen csak legyen kókuszzsír a serpenyõben, tehát a fasírtokat nem bõ olajaban kell sütni!
3.5.3226


Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2017/07/ropogos...

sponsored links

Keres?s