Ropogós vitaminsaláta
sponsored links
Hozzávalók: 25 dkg vegyes salátakeverék, 20 dkg csirkemell, 15 dkg koktélparadicsom, 2 szál zöldhagyma, 2 szelet kenyér, 2 dl joghurt, 1 citrom, 1 teáskanál méz, 1 evõkanál mogyoró, 2 evõkanál olívaolaj, só, bors
Elkészítése: A csirkemellet kockákra vágjuk, megsózzuk, megszórjuk a borssal és a felhevített olajon hirtelen megsütjük, majd félretesszük. A salátakeveréket megmossuk, ha szükséges kisebb darabokra tépkedjük. A paradicsomot meg a zöldhagymát is megmossuk, majd cikkekre illetve karikára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a salátát, a paradicsomot, a zöldhagymát meg a csirkemellet, megszórjuk a mogyoróval és ráreszeljük a citrom héját . Az öntethez a joghurtba belekeverjük a mézet meg a citrom kifacsart levét és meglocsoljuk a salátát. A kenyeret megpirítjuk, kockákra vágjuk és a saláta mellé kínáljuk.
Megjegyzés: A megsült csirkehúst hagyjuk kihûlni és csak hidegen keverjük a salátába, másként a saláta levelek összeesnek és elveszítik roppanóságukat. Hús helyett használhatunk fõtt tojást vagy vékonyra szeletelt sonkát is.