Ropogós virslinyárs.

2017-12-30

sponsored links




Szilveszteri buli nincs virsli és pezsgõ nélkül, de gondolom már mindenki be is szerezte mindkettõt. A virslit természetesen feltálalhatjuk egyszerûen csak megfõzve mustárral, de ha szánunk rá egy kicsivel több idõt, akkor készíthetünk belelõ remek virslinyársat. Nem kell hozzá semmi más, mint a már megvásárolt jó minõségû virsli, a szintén készen megvásárolható leveles tészta, pár darab hurkapálcika, a tészta lekenéséhez egy tojás, melyet akár el is hagyhatunk..... A virslinyársakat ízlés szerint elõre elkészíthetjük, majd ráérünk tálalás elõtt röpke fél órával megsütni. A ropogósra sült virslinyársnak pedig biztosan sikere lesz a felnõttek és a gyerekek körében egyaránt.





Hozzávalók:

1 cs leveles tészta (Tante Fanny)
10 db virsli
1 tojás a lekenéshez (kicsi)
10 db hurkapálcika




A virslit vágjuk fel lehetõleg egyforma, kisebb darabokra.

Az elõnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírral együtt, majd vágjuk fel olyan széles csíkokra  mint a virslikarikák.

A hurkapálcikát törjük félbe, majd váltakozva szúrjuk fel rá a felcsíkozott leveles tésztát, és a virslikarikákat.

Egy tepsit béleljünk ki sütõpapírral, helyezzük rá a nyársakat, majd felvert tojással kenjük le a tésztát.

Helyezzük be elõmelegített forró sütõbe, majd kb. 15 perc alatt süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem.)

Tálalás elõtt a virslinyársakat hagyjuk langyosra hûlni, majd ízlés szerint mustárral, majonézzel, ketchuppal kínáljuk.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2017/12/r...

sponsored links

Keres?s