Ropogós virslinyárs.
sponsored links
Szilveszteri buli nincs virsli és pezsgõ nélkül, de gondolom már mindenki be is szerezte mindkettõt. A virslit természetesen feltálalhatjuk egyszerûen csak megfõzve mustárral, de ha szánunk rá egy kicsivel több idõt, akkor készíthetünk belelõ remek virslinyársat. Nem kell hozzá semmi más, mint a már megvásárolt jó minõségû virsli, a szintén készen megvásárolható leveles tészta, pár darab hurkapálcika, a tészta lekenéséhez egy tojás, melyet akár el is hagyhatunk..... A virslinyársakat ízlés szerint elõre elkészíthetjük, majd ráérünk tálalás elõtt röpke fél órával megsütni. A ropogósra sült virslinyársnak pedig biztosan sikere lesz a felnõttek és a gyerekek körében egyaránt.
Hozzávalók:
1 cs leveles tészta (Tante Fanny)
10 db virsli
1 tojás a lekenéshez (kicsi)
10 db hurkapálcika
A virslit vágjuk fel lehetõleg egyforma, kisebb darabokra.
Az elõnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírral együtt, majd vágjuk fel olyan széles csíkokra mint a virslikarikák.
A hurkapálcikát törjük félbe, majd váltakozva szúrjuk fel rá a felcsíkozott leveles tésztát, és a virslikarikákat.
Egy tepsit béleljünk ki sütõpapírral, helyezzük rá a nyársakat, majd felvert tojással kenjük le a tésztát.
Helyezzük be elõmelegített forró sütõbe, majd kb. 15 perc alatt süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem.)
Tálalás elõtt a virslinyársakat hagyjuk langyosra hûlni, majd ízlés szerint mustárral, majonézzel, ketchuppal kínáljuk.