Ropogós tejes kiflik: a sós-köményes egyenes

2011-11-03

sponsored links


Azóta készülök megsütni ezeket a kifliket, amióta Illés Krisztinél megláttam ezt a receptet. Többen is megsütötték, többnyire sikerrel. Próbálok én is kedvenc kifli és zsömle recepteket összeállítani itthon, mind nagyon finomak és jól sikerülnek, de persze mégis keresem továbbra az "igazit"!

Szépek, könnyûek és ropogósak lettek a kiflik, szerintem hibátlanok, de mindig az utolsó kifli vagy zsömle verzió nálunk a legfinomabb. Hiszen ezt élveztük utoljára.

Már a kezdet kezdetén tudtam, hogy a liszt felét lecserélem réteslisztre. Ennyi változtatást már elõre beterveztem, még mielõtt hozzákezdtem. Amikor összeállítottam a tésztát, akkor nekem túl lágy lett, ami nem lenne baj, ha kalácsról vagy pogácsáról lenne szó, de a kiflit formázni kell, ráadásul pontosan, hogy szépek is legyenek, ezért nem engedtem a nyomásnak, változtattam egy kicsit a recepten. Ez lett belõle: ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s