Ropogós sült kalmárkarikák fokhagymás paradicsomszósszal
sponsored links
Hozzávalók:
50 dkg kalmárgyûrû
5 dl tej
só
bors
3-4 kanál liszt
1 tojás
olaj a sütéshez
A szószhoz:
2-3 kanál olaj
1 fej hagyma
3-4 paradicsom
1 csípõs paprika
2-3 cikk fokhagyma
só, bors, cukor, ecet
A tálaláshoz:
citrom
A kalmárkarikákat tejbe áztatjuk legalább 1-2 órára.
Az olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és csípõs paprikát, majd 5-6 percet fõzzük. Közben sózzuk, borsozzuk, kevés cukorral és ecettel ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük.
A kalmárkarikákat jó alaposan lecsöpögtetjük, beleforgatjuk a felvert és sózott tojásba, majd meghempergetjük az ugyancsak megsózott, borsozott lisztbe.
Bõ, forró olajban 3 perc alatt pirosra sütjük, papírszalvétára szedjük, majd a paradicsomszószba mártogatva, citromlével meglocsolva fogyasztjuk.
Habár ez az étel tökéletesre sikeredett, sajnos rá kellett jöjjek a sokadik próbálkozás után, hogy a szervezetem nem bírja a tenger gyümölcseit. Jól belakmároztam ebbõl az ízletes ételbõl: utoljára!