Ropogós sós perecek
sponsored links
Gyerekek, gyerekek,
szeretik a perecet,
sósat, sósat,
jó ropogósat.
Aki vesz, annak lesz,
aki nem vesz, éhes lesz.
Akinek van óvodás gyereke vagy unokája, bizonyára ismeri ezt a kedves kis gyerekverset.
Szeretjük a perecet, de amikor egy-két receptet elolvastam vele kapcsolatban és kiderült, hogy elõször fõzni kell, aztán sütni - hát akkor biztos voltam benne, hogy én ilyet nem csinálok.
Nem is magamtól kerestem újra a receptjét, hanem a google olvasóban Limarától egy olyan perecet olvastam, amit nemhogy fõzni nem kell, de végtelenül egyszerû elkészíteni.
És most a fiam valami sós ropogtatni valót kért, de adj uram isten, mindjárt!
Ekkor vettem elõ Limara receptjét, persze kicsit a magam képére formáltam. Most csak fél adagból készítettem. Ide az én verziómat írom le.
Hozzávalók:
negyed kiló graham liszt
negyed kiló sima liszt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor ...