Ropogós sertéscsülök egyszerûen

2011-12-02

sponsored links


Ez az egyszerû, ámde annál ízletesebb finomság az egész családnak örömet okoz. A színtiszta omlós hús az alakjára ügyelõ anyukának, a zsírosabb részek az ízletes falatokat kedvelõ apukának, a ropogós bõrös szeletek a  vidám gyerkõcöknek és a nagy szaftos csont a család kutymorgójának. Mondtam én, hogy mindenki megtalálja a maga kedvenc részét :-)

Anyukámtól tanult receptemet osztom meg Veletek kicsit a saját ízlésünkre alakítva. Karácsonyra tökéletes eledel. Általában vasárnapra készítette Édesanyám az óriás csülköt (ennél jóval nagyobb kivitelben) az apró családnak. Mi négyen vagyunk testvérek és egy-egy hétvégi ebédkor hatan ültük körbe a családi asztalt. Élveztem és a mai napig élvezem minden pillanatát. Csak most már életünk párjaival, unaokaöcsibocsunkkal kiegészítve falatozunk. Közben okosakat mondunk az élet nagy dolgairól, élvezzük az ízeket, elkortyolunk egy finom pohár bort, és a végén a romok felett még hosszasan tesszük a törvény az asztalt körbeülve :-) 

Emlékszem az én ex-võlegényemet ezzel a menüvel varázsoltam el az elsõ pesti látogatásaim egyikén. Õ már a fõvárosban élt, én pedig a jogi egyetem padját kezdtem koptatni. A piaci bevásárlás elég vicces volt. A hentes az istenért sem akarta megérteni, hogy hogyan kérem a csülköt, ezért a végén már méregbe gurultam és mondtam, hogy ...

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2011/12/ropo...

sponsored links

Keres?s