Ropogós rántott csirke szalmakrumplival
sponsored links
Ilyen rántott csirkét még sosem készítettem, és szemfüles lányaim ezt meg is jegyezték evés közben. De annyira ízlett nekik (mint az egészségtelen ételek általában), hogy arra kértek, legalább havonta egyszer iktassuk be. :) Nem tudom, hogy betartom-e, de tényleg finom volt... :P :)
Ropogós rántott csirke szalmakrumplival
Hozzávalók 4 személyre: 12-16 csirkealsócomb, só, bors, pirospaprika, 3-4 tojás, liszt, bõ olaj, 80 dkg krumpli; a tálaláshoz: házi ketchup vagy paradicsomszósz.
Elkészítése: A konyhakész csirkecombokat megfõzzük sós-borsos vízben, majd kiemeljük, és hagyjuk megszikkadni. Ezután enyhén megszórjuk só, bors és pirospaprika keverékével. A fûszerezett combokat lisztbe, ízesített felvert tojásba forgatjuk, majd a panírozást megismételve forró bõ olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük. Konyha papírtörlõn hagyjuk lecsepegni. A krumplit meghámpzzuk, vékonyan felkarikázzuk, és adagonként olajban kisütjük. A hússal és paradicsomszósszal kínáljuk.
Tipp: A második panírozáskor a combokat zsemlemorzsába vagy összetört burgonyasziromba, esetleg kukoricapehelybe is forgathatjuk.
Megjegyzés: A combokat addig fõzzük, míg megpuhulnak, de nem esnek szét. A fõzõvizet felhasználhatjuk valamilyen finom leves alapjául.