Ropogós, magvakkal teli kenyér (liszt- és élesztõmentes)
sponsored links
Végre sütöttem valamit! Az utóbbi idõben ilyen ritkán fordult elõ! Használom a sütõt, de többnyire sütõtököt készítek. Igaz a héten megint bekapcsoltam, készítettem egy tepsi rakott sütõtököt, ami a hûtõben lévõ maradékokból lett összedobva és mint mindig, az ilyen ételek a legsikeresebbek és legfinomabbak. Igaz?
Ez a kenyér nem olyan, mint a többi. Ez más. Egy újfajta dimenzióba repít… elkészíteni végtelen egyszerû, a “tésztáját” összedobni kb. 2 perc, aztán igaz hagyjuk pihenni néhány órát vagy egy éjszakát, de semmi dolgunk nincsen vele, csak berakjuk a sütõbe, várunk kb. 30-40 percet és kész is a csoda. A kenyér.
És, hogy mibõl áll? Van benne napraforgómag, mandula, lenmag, chia mag, zabpehely, egy kis juharszirup, kókuszolaj, só és egy különleges – nekem újdonságnak számító – alapanyag: útifû maghéj. Ez is egy superfood, vagyis szuper élelmiszer, sok-sok olyan tulajdonsággal, amelyek kedvezõen hatnak a szervezetünkre.
Elsõként említendõ 85%-os (!!!) rosttartalma, amely elõsegíti a bélfalon található lerakódásokat kipucolni a szervezetünkbõl, ha kúraszerûen fogyasztjuk. Ezenkívül csökkenti a koleszterin- és vércukorszintet, tisztítja a nyirokrendszert, enyhíti a fáradtságot, valamint segít székrekedéses panaszok esetén is. Vegetáriánus zselésítõ anyagként is ...