Ropogós, magvakkal teli kenyér (liszt- és élesztõmentes)

2013-11-16

sponsored links

_MG_3559_a

Végre sütöttem valamit! Az utóbbi idõben ilyen ritkán fordult elõ! Használom a sütõt, de többnyire sütõtököt készítek. Igaz a héten megint bekapcsoltam, készítettem egy tepsi rakott sütõtököt, ami a hûtõben lévõ maradékokból lett összedobva és mint mindig, az ilyen ételek a legsikeresebbek és legfinomabbak. Igaz?

Ez a kenyér nem olyan, mint a többi. Ez más. Egy újfajta dimenzióba repít… elkészíteni végtelen egyszerû, a “tésztáját” összedobni kb. 2 perc, aztán igaz hagyjuk pihenni néhány órát vagy egy éjszakát, de semmi dolgunk nincsen vele, csak berakjuk a sütõbe, várunk kb. 30-40 percet és kész is a csoda. A kenyér.

És, hogy mibõl áll? Van benne napraforgómag, mandula, lenmag, chia mag, zabpehely, egy kis juharszirup, kókuszolaj, és egy különleges – nekem újdonságnak számító – alapanyag: útifû maghéj. Ez is egy superfood, vagyis szuper élelmiszer, sok-sok olyan tulajdonsággal, amelyek kedvezõen hatnak a szervezetünkre.

Elsõként említendõ 85%-os (!!!) rosttartalma, amely elõsegíti a bélfalon található lerakódásokat kipucolni a szervezetünkbõl, ha kúraszerûen fogyasztjuk. Ezenkívül csökkenti a koleszterin- és vércukorszintet, tisztítja a nyirokrendszert, enyhíti a fáradtságot, valamint segít székrekedéses panaszok esetén is. Vegetáriánus zselésítõ anyagként is ...


Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2013/11/ropogos...

sponsored links

Keres?s