Ropogós kukoricás lepények
sponsored links
Most is az ebéd összeállításakor irányadó a piacon éppen megjelenõ zöldségfélék. A kukorica és az újzélandi spenót. Ezt a bársonyos levelû nyári spenótfélét különösen kedvelem. Ugyan eléggé vízigényes a termesztése de félárnyékos helyen egészen a fagyokig ellát bennünket. Nagyszerûen takarja a talajt más növények körül. Leggyakrabban a paradicsom és a kukorica közé szoktam ültetni. A spenót ízesítését a kukoricás lepényhez hangoltam, így akár külön öntet nélkül is fogyasztható. Melléje kaffer lime levéllel illatosított fõtt basmati rizst tálaltam. Elõrebocsájtom, hogy konzerv kukoricával még nem próbáltam sohasem, szerintem érdemes kivárni a friss kukoricát. A lepények a rizsliszttõl lesznek ropogósak, úgyhogy ez egy fontos hozzávaló, nem érdemes mással helyettesíteni.
Hozzávalók 2 adaghoz (esetleg néhány darab marad estére is)
2 csõ zsenge kukorica
3 evõkanál búzaliszt
4 evõkanál rizsliszt
1/2 teáskanál bio sütõpor ...