Ropogós kukoricás lepények

2014-07-15

sponsored links

 kukoricalepényspenótkis01.jpg

Most is az ebéd összeállításakor irányadó a piacon éppen megjelenõ zöldségfélék. A kukorica és az újzélandi spenót. Ezt a bársonyos levelû nyári spenótfélét különösen kedvelem. Ugyan eléggé vízigényes a termesztése de félárnyékos helyen egészen a fagyokig ellát bennünket. Nagyszerûen takarja a talajt más növények körül. Leggyakrabban a paradicsom és a kukorica közé szoktam ültetni. A spenót ízesítését a kukoricás lepényhez hangoltam, így akár külön öntet nélkül is fogyasztható. Melléje kaffer lime levéllel illatosított fõtt basmati rizst tálaltam. Elõrebocsájtom, hogy konzerv kukoricával még nem próbáltam sohasem, szerintem érdemes kivárni a friss kukoricát. A lepények a rizsliszttõl lesznek ropogósak, úgyhogy ez egy fontos hozzávaló, nem érdemes mással helyettesíteni.

Hozzávalók 2 adaghoz (esetleg néhány darab marad estére is)

2 csõ zsenge kukorica 

3 evõkanál búzaliszt

4 evõkanál rizsliszt

1/2 teáskanál bio sütõpor ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2014/07/15/ropo...

sponsored links

Keres?s