Ropogós kacsaszárnytõ sáfrányos-zöldséges rizzsel (paellával)
sponsored links
Most, hogy sorra veszem az elmúlt hónapokban készült ételeimet döbbenek rá, hogy nem egy, augusztus-szeptemberben készült ételemrõl sem írtam.
Ez a ropogós kacsaszárnytõ egy véletlenül jött ebéd volt, nem is olyan nagy baj, hogy most mutatom be, hiszen a kacsának mostanság van "szezonja".
A kacsaszárnytõ inkább amolyan ínyenc fogás, mint nagyon laktató, hiszen mire elkészül és kisül a zsírja, addig mindössze ínyencfalatok maradnak a csonton. No, de nem kell mindig kilószámra habzsolni a húst, az a pár falat, ami csonton marad, az mindenképpen megéri, hogy éppen ezt az ételt készítsük el.
Két fõre készült a kacsaszárnytõ, négy fõre pedig a zöldséges paella, ami önmagában is megállja a helyét, mint fõétel, még hús nélkül is. A receptben a szárnytõt is 4 adagra adtam meg.
Volt itthon többféle maradék zöldségem, és tudjuk, a kacsa rizzsel a legfinomabb, így esett a választásom a zöldséges paellára.
Elég pocsék képeket sikerült készítenem, azért bízom abban, hogy maga az étel ?minõsége? átjön a leírásból.
Hozzávalók 4 fõre:
12-16 db kacsa szárnytõ
durvára tört színes bors
durva szemû fokhagyma granulátum (hiányában finomszemcsés)
durva szemû tengeri só
néhány ág kakukkfû ...