Ropogós héjú parasztkenyér fekete olívabogyóval, dagasztás nélkül. Mintha kemencében sült volna!
sponsored links
Határozott céllal sütöttem ezt a kenyeret, tapashoz, burschettához. Gyakrabban - saját nevelésû, természetes - kovásszal sütök kenyeret. Legutóbb kipróbáltam a dagasztás nélküli kenyérsütést (DNK) és az volt a tapasztalatom, hogy nem csak igen egyszerû ez az eljárás, hanem éppen olyan rusztikus, sûrû parasztkenyér jellegû kenyér készül belõle, amilyenre most szükségem volt.
Legutóbb is magam állítottam össze a receptet és alakítottam a technológiát, most ugyanígy elõre végiggondoltam, hogy mekkora, pontosan milyen kenyeret szeretnék sütni.
Most egy kb. 2 kg-os kenyér volt a cél - vigyázat - mert ez a kenyértészta sûrûbb és nehezebb.
Összeállítottam a spongyatésztát:
80 dkg átszitált kenyérliszt BL 80
20 dkg átszitált fehér (bio) tönkölyliszt (kenyérliszttel helyettesíthetõ)
1,2 dkg friss élesztõ
4 teáskanál finom tengeri só ...