Ropogós héjú parasztkenyér fekete olívabogyóval, dagasztás nélkül. Mintha kemencében sült volna!

2011-08-03

sponsored links


Határozott céllal sütöttem ezt a kenyeret, tapashoz, burschettához. Gyakrabban - saját nevelésû, természetes - kovásszal sütök kenyeret. Legutóbb kipróbáltam a dagasztás nélküli kenyérsütést (DNK) és az volt a tapasztalatom, hogy nem csak igen egyszerû ez az eljárás, hanem éppen olyan rusztikus, sûrû parasztkenyér jellegû kenyér készül belõle, amilyenre most szükségem volt.

Legutóbb is magam állítottam össze a receptet és alakítottam a technológiát, most ugyanígy elõre végiggondoltam, hogy mekkora, pontosan milyen kenyeret szeretnék sütni.

Most egy kb. 2 kg-os kenyér volt a cél - vigyázat - mert ez a kenyértészta sûrûbb és nehezebb.

Összeállítottam a spongyatésztát:

80 dkg átszitált kenyérliszt BL 80

20 dkg átszitált fehér (bio) tönkölyliszt (kenyérliszttel helyettesíthetõ)

1,2 dkg friss élesztõ

8 dl kézmeleg víz (36 fokos)

4 teáskanál finom tengeri só ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s