Ropogós héjú burgonyás házi kenyér, most szalonnasütéshez

2011-08-12

sponsored links

Még mindig tesztelem az új sütési technológiát, amire "ráéreztem". Ezzel a sütési eljárással gyakorlatilag olyan kenyeret tudok sütni sütõben, mintha kemencében sült volna. Dagasztás nélküli kenyeret sütöttem mostanában így fekete olajbogyóval dúsítva, valamint dagasztott fehérkenyeret zöld olajbogyóval. A sûrû, rusztikus dagasztás nélküli kenyér kifejezetten tapashoz és bruschettához készült, a ropogós héjú, de puha, foszlós belû fehér kenyeret pedig szendvicshez sütöttem, melyre bazsalikomos tojássalátát halmoztam.

Ezt a burgonyás kenyeret pedig kifejezetten a délutáni szalonnasütéshez sütöttem, hogy szinte a sütõbõl kerüljön ki a ropogós, friss kenyér.

Egészen egyszerû összetételû kenyeret dagasztottam az alábbiak szerint:

75 dkg kenyérliszt (BL 80)

20 dkg fõtt krumpli hidegen

5,2 dl a krumpli sótlan fõzõlevébõl 20 C fokon

1,5 dkg élesztõ

3 teáskanál finom tengeri só

A krumpli fõzõlevét elkevertem az élesztõvel és belereszeltem a fõtt krumplit. Alaposan elkevertem. A lisztet kelesztõ tálba szitáltam, elkevertem benne a sót, majd hozzáadtam a ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s