Ropogós hal mártogatósokkal
sponsored links
Erdélyi Konyhás kolleganõimnél olvashattátok ITT, ITT, ITT, ITT, hogy a csapatunk egy hete Déva melletti Nagyágon töltött egy tartalmas hétvégét. Azokhoz nem igazán fûznék hozzá semmit, a lényeg el volt mondva. Talán annyi, hogy köszönöm, hogy e csapathoz tartozhatok én is.
Középsõ csajszim is velem tartott, észbontó ahogy a csaj bírta a tempót. Velem egyszerre kelt reggel, velem egyszerre feküdt.....estének nem mondható éjfél után az óra ;-)
Sõõõõõt.....indulás elõtt még a kedves fõnökömtõl ki is udvarolt egy aranyos fehér nyulat. A nyuszi köszöni, vígan éli most már brassói életét.
A halak amit én készítettem, kemény elõkészületnek voltak alávetve, Aleda kolleganõm férje filézte, Hajnalka kolleginám fia (és nem csak õ) még szemöldök csipeszt is bevetettek a teljes szálkátlanítás érdekében. Az persze hab a tortán, hogy csak látszatra volt abszolut szálkamentes, volt aki fogadni mert volna, hogy a tányérjában szálka halom lesz. Hitetlenkedve néztem rá, de igaza volt. Eszem megáll.....csak azt tudom mondani, hogy bevonzották az összes szálkát (azt most ne tételezzük fel, hogy dugiban, az asztal alól vették elõ a szálkákat ;-) )
A fotók amiket ezalatt a pár nap alatt kattintottunk, álltalában nem az abszolut egyszerûség jegyében készültek. Nos, az én ropogós halacskáim a kivételek. Épp vendégsereg érkezett, egy része lent, másik része fent, tálalni is kellett, így én gyorsan egy pár fotóalannyal elmenekültem, és gyorsban lencsevégre kaptam õket.
Török Zoli kollégám puliszkát is fõzött, amit aztán további irányítás mellett túróval töltve meggrilleztek. Ennek a receptjét majd mindenki keresse az augusztusi lapszámban. Elviekben abban lesz benne. Ha meg nem....akkor szeptemberben :)
Hozzávalók 4 személyre: ...