Ropogós hagymakarikák sütõben sütve
sponsored links
Nem elõször jutok gránó (grano) hagymához, ez is egy édes hagymafajta. Hatalmas testû, vörös héjú, édes és ropogós. Sajnos nem kaptam lencsevégre egész állapotában, de minimum fél kilós volt egy-egy fej. Most az Intersparban vettem, de múlt nyáron kaptam a piacon is.
Annyira adta magát, hogy hagymakarikákat is készítsek belõle, hiszen gigantikus mérete, húsos gyûrûi, édes íze éppen ehhez való.
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
1 db legalább félkilós gránó hagyma, vagy másféle, nagytestû édes hagyma
? liter tej
1 csésze frissen õrölt szilánkos zsemlemorzsa vagy panko morzsa
1 evõkanál kukoricaliszt
? teáskanál só
olajspray
A hagymáról lehántottam a héját és 5 mm-es karikákra vágtam, majd leveleire szedtem. Beáztattam a tejbe 2 órára.
Elõmelegítettem a sütõt 210 C fokra
A morzsát összekevertem a kukoricaliszttel és a sóval és a tejbõl kiemelt hagymakarikákat megforgattam benne, majd sütõpapírral bélelt tepsire rendeztem.
Megspricceltem egy kicsit olívaolajjal, majd betoltam a forró sütõbe. 15 perc múlva megforgattam õket és még 5 percig sültek.
Ropogós, ízletes, illatos, mutatós hagymakarikákat sütöttem. Olyan egyszerûen, hogy magam is, elcsodálkoztam rajta.
Magában is nagyon kellemes valamilyen mártogatóssal, de én egy pecsenyéhez szántam, ebédre. Legközelebb errõl mesélek.