Ropogós habos-meggyes szelet
sponsored links
A helyzet ugyanaz, mint a múltkori pergamenben sült pisztráng esetében: a süteményes füzetembõl készítettem el, de a receptet valamelyik gasztrolapból másoltam ki néhány évvel ezelõtt. Csak gyanítom, hogy a Burda finomságok egy tortás különszámából való, de nem vagyok biztos benne. Mindenesetre, ha abból is van, annyit módosítottam rajta, hogy szinte fel sem lehetne ismerni. Bár a ropogós lapjánál nem tértem el a recepttõl. Csupán annyi gubanc volt vele, hogy ha a 26 cm-es tortaformában készítettem volna, ahogyan a recept írta, legalább kétujjnyi vastag lett volna a ropogós alap, így aztán egy laza kanyarral egy nagyobb tepsibe gyömöszöltem bele. A krémjénél meg szintén mentem a magam feje után, fõleg az adagoknál. A végeredmény azonban csodás lett: tényleg ropogott a lap, a krém könnyed és habos volt, és jó meggyes. Aki kóstolta, dicsérte.:)
Ropogós habos-meggyes
Hozzávalók a laphoz: 15 dkg keksz, 10 dkg mandula, 8 dkg puha vaj, 10 dkg olvasztott étcsokoládé; a krémhez: 2 tasak étcsokoládé-ízû pudingpor, 2 púpozott evõkanál kakaó, 15 dkg ...