Ropogós fokhagymás rántott csirkemell, nyomott burgonyával
sponsored links
Ma pont nem ez volt az ebéd nálunk, de akár lehetett volna, mert nagyon szeretjük. Személy szerint nem vagyok rántott hús rajongó, de valahogy a fokhagymás tejben áztatott rántott csirkemellnek nagyon jó íze van. Nyomott burgonyát talán ekkor készítettem elõször és utoljára, de nem azért, mert nem ízlett, hanem mert teljesen elfelejtettem. Azt hiszem fel kell elevenítenem ezzel a recepttel, hogyan is készült.
Ropogós fokhagymás rántott csirkemell, nyomott burgonyával
Hozzávalók (4 személy részére):
80 dkg csirkemellfilé
3 dl tej
5-6 gerezd zúzott fokhagyma
frissen õrölt bors
só
3 evõkanál liszt
15 dkg zsemlemorzsa
2 evõkanál lenmag
1 evõkanál szezámmag
1 evõkanál fekete szezámmag
3 tojás
olaj a sütéshez
a nyomott burgonyához:
8 sárga burgonya
8 evõkanál tejszín
8 teáskanál olívaolaj
só
bors
friss petrezselyem
8 szelet camembert
Elkészítés:
A csirkemellfilét felszeleteljük, fokhagymás tejbe áztatjuk. Legalább egy éjszakára a hûtõben pihentetjük. Másnap kivesszük, sózzuk és borsozzuk. A zsemlemorzsában elvegyítjük a magvakat. Lisztben, felvert tojásban és magos zsemlemorzsába bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük.
A burgonyát héjában sós vízben puhára fõzzük. Kiszedjük, krumplinyomó segítségével összenyomjuk, ellapítjuk. Sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük. Mindegyiket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk tejszínnel és olívaolajjal, majd egy-egy nagyobb szelet camembert ráhelyezünk. Elõmelegített 200 fokos sütõbe helyezzük és kb. negyed óra alatt készre sütjük.
Tálalhatunk hozzá ízlés szerint bármilyen salátát, de készíthetünk tartár vagy friss fûszeres joghurtos mártást.
Hozzávalók (4 személy részére):
80 dkg csirkemellfilé
3 dl tej
5-6 gerezd zúzott fokhagyma
frissen õrölt bors
só
3 evõkanál liszt
15 dkg zsemlemorzsa
2 evõkanál lenmag
1 evõkanál szezámmag
1 evõkanál fekete szezámmag
3 tojás
olaj a sütéshez
a nyomott burgonyához:
8 sárga burgonya
8 evõkanál tejszín
8 teáskanál olívaolaj
só
bors
friss petrezselyem
8 szelet camembert
Elkészítés:
A csirkemellfilét felszeleteljük, fokhagymás tejbe áztatjuk. Legalább egy éjszakára a hûtõben pihentetjük. Másnap kivesszük, sózzuk és borsozzuk. A zsemlemorzsában elvegyítjük a magvakat. Lisztben, felvert tojásban és magos zsemlemorzsába bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük.
A burgonyát héjában sós vízben puhára fõzzük. Kiszedjük, krumplinyomó segítségével összenyomjuk, ellapítjuk. Sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük. Mindegyiket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk tejszínnel és olívaolajjal, majd egy-egy nagyobb szelet camembert ráhelyezünk. Elõmelegített 200 fokos sütõbe helyezzük és kb. negyed óra alatt készre sütjük.
Tálalhatunk hozzá ízlés szerint bármilyen salátát, de készíthetünk tartár vagy friss fûszeres joghurtos mártást.