Ropogós diópralinés szaloncukor
sponsored links
Egy újabb házi szaloncukor-változat következik. Az alapja a blogon már többször felbukkant pralinémassza tejcsokival párosítva, a ropogósságát pedig karamellizált ostyatörettel fokoztam. A recept tovább is gondolható: a pralinémassza készülhet mogyoróból, pisztáciából, kerülhet bele (alkoholos) aszalt gyümölcs, fûszerek, stb. Nagy elõnye, hogy semmilyen romlandó hozzávalót (tejszín, vaj pl.) nem tartalmaz, így nyugodtan felakaszthatjuk akár a fára is.
A recept eredetileg a Masni Magazin karácsonyi számában jelent meg, ami ingyenesen letölthetõ itt.
Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
- 150 gr dió
- 120 gr kristálycukor
- 180 gr tejcsokoládé
- 4 evõkanál karamellizált ostyatöret (elhagyható) ...