Ropogós csirkecomb sütõtökös lencseágyon/Knusprige Hühnerkeulen mit Kürbis auf Linsenbett

2017-10-25

sponsored links


(Rezept unten auch auf Deutsch)

Csakis a sütõtök! Most legalábbis jó ideig ez nálam a favorit. Remélem, a családból sem szalad ki senki, ha meglátja a vágódeszkán... Igazán igyekszem változatosan készíteni. Akár leves, vagy édesség formájában is. Most éppen a csirke alá adom, lencse és fokhagyma társaságban. A friss kakukkfû elmaradhatatlan velejárója a receptnek!
Hozzávalók 3-4 személyre:
2 ek olívaolaj
5 db csirkecomb (bõrrel és csonttal)
só, bors
2,5 dl csirke alaplé
2,5 dl marsala, vagy valamilyen más likõrbor
0,6 dl vörösbor ecet
1 kg sütõtök (meghámozva, kimagozva, felkockázva)
10 kakukkfû ágacska
1 egész fej fokhagyma (félbevágva)
4-5 bió narancshéj csík
80 dkg fõtt barna lencse (elõfõzve, leszûrve)
A sütõt 200 fokra elõmelegítjük. A combokat sózzuk, borsozzuk. Az olajat egy serpenyõben felforrósítjuk és a combok mindkét oldalát megsütjük benne. (Jó, ha a bõrös felük kissé  ropogósra sikerül.) A megsült combokat egy tálra kivesszük.
A serpenyõt felöntjük az alaplével, likõrborral és az ecettel, majd 1 perc alatt összeforraljuk.
Egy tepsibe belesimítjuk a sütõtök darabokat, a felezett fokhagyma fejet és narancshéjat, ráfektetjük a combokat és a kakukkfû ágakat. Fóliával lefedjük és kb. 30 percig sütjük. Akkor levesszük a fóliát, hozzáadjuk a lencsét és további 10 percig sütjük.
Nagyon finom a visszamaradt szószt kenyérrel, baguette-al tunkolni!

***

Zutaten für 3-4 Personen:

2 EL Olivenöl
5 Hühnerkeulen(mit Haut und Knochen)
Salz, Pfeffer
250 ml Hühnersuppe
250 ml Marsala
60 ml Rotweinessig
1 kg Kürbis nach Wahl (geschält, entkernt, in Stücke geschnitten)
10 Zweige Thymian
1 ganze Knoblauchknolle (halbiert)
4 Streifen Orangenschale von einer Bio-Orange
800g braune Linsen (gekocht, abgetropft)
Backofen auf 200 °C vorheizen. Öl in einer Pfanne erhitzen. Die Hühnerkeulen salzen und pfeffern und gut anbraten, bis sie knusprig sind. Herausnehmen und beiseitestellen.
Pfanne mit Hühnersuppe, Marsala und Essig ablöschen und 1 Min. kochen.
Hühnerkeulen, Kürbisstücke, Thymian, Knoblauch und Orangenschale in einen Bräter geben, mit Alufolie abdecken und 30 Minuten braten. Die Folie entfernen, Linsen dazugen und in 10 Minuten fertig garen.

Folytats a blogon ... https://notburga.blogspot.com/2017/10...

sponsored links

Keres?s